AGROHUM

Garanti Edilen İçerik

Organik Madde : %65 +
Toplam (Hümik + Fulvik) Asit : % 60+
Maksimum Nem: %35 / PH : 3-5

Ürün Özellikleri

Türkiye‘de üretilmiş ilk organik toprak düzenleyicidir. / İçerisinde yüksek oranda hümik ve fulvik asitler ve düşük pH’lı doğal leonardit vardır. / Toprak pH’ını bitkiler için istenilen değerlerde düzenler.

OrfeTeknik_Agrohum_TozLeonardit

Kullanım yerleri

Fidecilik / Fidancılık / Çiçekçilik / Çim Sahalar / Meyveler / Sebzeler / Bağlar / İç Mekan ve Peyzaj Süs Bitkileri

Yararları

Toprak PH’sını bitkiler için istenen ideal değerlerde düzenler. / Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini artırır. / Çiçeklenme, yaprak gelişimi ve bitki büyümesini artırır...

  • Türkiye‘de üretilmiş ilk organik toprak düzenleyicidir.
  • İçerisinde yüksek oranda hümik ve fulvik asitler ve düşük pH’lı doğal leonardit vardır.
  • Toprak pH’ını bitkiler için istenilen değerlerde düzenler.
  • Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini arttırır.
  • Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı arttırarak toprak yapısını iyileştirir.
  • Toprakta organik madde ve azotu stabile eder.
  • Toprakta pestisit atıklarını etkisizleştirir.
  • Bitkileri kurağa karşı korur.
Özellik Değer
Toplam Organik Madde %65+
Toplam (Hümik + Fulvik) Asit %60+
Maksimum Nem %35
pH 3 – 5

Toprak verimliliği ve İyileştirme

  • Toprak PH’sını bitkiler için istenen ideal değerlerde düzenler.
  • Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini artırır.
  • Toprağa besin elementleri takviye eder. Besin elementlerini organik forma dönüştürerek besinlerin bitkiler için emreamadeliğini artırır.
  • Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı artırarak toprak yapısı, gözeneklilik ve işlenebilirliğini iyileştirir.
  • Toprakta faydalı mikro-organizmaların oluşmasına ortam hazırlar.
  • Aerobik bakteri popülasyonunu artırır, anaerobik bakteri popülasyonunu düşürür.
  • Toprakta Azot mineralizasyonunu sağlar, organik madde ve Azotu stabile eder.
  • Topraktaki pestisit artıklarını detoksifiye ederek etkisizleştirir.
  • Topraktaki besin fazlalığını hafifletir.
  • Topraktaki tuzu tamponlayarak kök bölgesinden uzaklaştırır.
  • Topraktaki bitki hastalıklarının biokontrolünü artırır.

Bitki Beslenmesi ve Gelişim

  • Kök gelişimini hızlandırır ve kök sistemini güçlendirir. Zedelenmiş kökleri iyileştirir.
  • Çiçeklenme, yaprak gelişimi ve bitki büyümesini artırır.
  • Rizosfer aktivitesini artırır.
  • Bitkilerin iştahını yükselterek besin alımını artırır ve düzenler.
  • Bitkinin Azot, Fosfor, Potas ve İz element kullanma yeteneğini arttırır.
  • Klorofil gelişimini ve Fotosentezi artırır.
  • Ürün verimi ve kalitesini artırır, ürün raf ömrünü uzatır.
  • Hasatta erkencilik sağlar, erken olgunlaşmayı artırır.
  • Bitkinin hastalıklara, zararlı haşerelere, pestisit tahribatına, strese, toza, soğuğa ve kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
  • Hümifikasyon sonucu bünyesinde oluşan doğal bitki hormanları (Auxin, Gibberellin ve Cyotokinin) ve antibiyotikler (Streptomysin, Terramycin, Bacitracin) bitkilerin sağlıklı ve hızlı gelişimini sağlar, enfeksiyon hastalıklarına karşı direncini artırır.
Bitki Grubu Kullanım Şekli ve Dozu
Meyvecilik ve Bağcılık Dikimde fidan çukurlarına 150–300 gr,
2–5 yaşlar için 250–500 gr/ağaç,
5–20 yaşlar için 1–3 kg/ağaç dozları kullanılır.
Sebzecilik ve Çiçekçilik Dikimde fide çukurlarına 1 kaşık (5 gr) doz olacak şekilde,
sıraya ekili bitkiler için 10–15 gr doz olacak şekilde
50–75 kg/dekar kullanılır.

AGROHUM kullanımıyla muzlarda;

  • Daha yüksek verim ve ürün kalitesi
  • Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılık ve sağlıklı gelişim
  • Yapraklar daha koyu yeşil, canlı ve güçlü
  • Daha fazla kök ve gövde gelişimi
  • Daha fazla ve daha büyük hevenkler
  • Hevenklerde doluluk ve homojen parmak iriliği
  • Hevenk uçlarında daha iri parmaklar
  • %25-35 daha fazla verim

AGROHUM” kullanımıyla üzüm bağlarında;

  • Salkımlarda uç kurumasına son,
  • Sürgünler daha uzun ve güçlü,
  • Yapraklar daha koyu yeşil ve canlı,
  • Daha fazla salkım ve salkım doluluğu,
  • Salkımlarda homojen tane iriliği,
Element Oranı (%)
Karbon (C) %31
Hidrojen (H) %3,2
Oksijen (O) %33
Kükürt (S) %1,7
Azot (N) %1,8
Fosfor (P) %0,5
Potas (K) %0,7
Demir (Fe) %0,9
Kalsiyum (Ca) %0,5
Magnezyum (Mg) %0,1
Bitki Grubu Kullanım Şekli ve Dozu
Ağaç, Çalı ve Güller 1–2 kg / kök
Fidan Çukuru 2–3 kg
Çim Alanlar Toprak Hazırlığı 5–10 kg / 100 kg Toprak
Saksı Harcı 5 kg / 100 kg Toprak

AGROHUM kullanımıyla muzlarda:

  • Yüksek verim ve kaliteli ürün elde edilir.
  • Hastalık ve zararlılara karşı direnç artar.
  • Yapraklar daha koyu yeşil ve güçlü olur.
  • Kök ve gövde gelişimi hızlanır.
  • Daha fazla ve büyük hevenk oluşur.
  • Hevenklerde doluluk ve parmak iriliği artar.
  • Uçlardaki parmaklar daha iri olur.
  • %25–35 oranında verim artışı sağlanır.

AGROHUM kullanımıyla üzüm bağlarında:

  • Salkım uç kuruması sona erer.
  • Sürgünler daha uzun ve güçlü gelişir.
  • Yapraklar canlı, koyu yeşil renge sahip olur.
  • Daha fazla salkım ve doluluk sağlanır.
  • Salkımlarda tane iriliği homojen hale gelir.

AGROHUM’UN KULLANIM YERLERİ VE ÖNERİLER

AGROHUM UYGULAMALARI
  • Toz Leonardit esaslı organik toprak kondisyonlayıcı ve bitki gelişim düzenleyiciler, ABD’de yapılan denemelerde %20–80 oranında verim artışı sağlamıştır. 2000 yılından itibaren ülkemizde yapılan saha denemelerinde şu sonuçlar elde edilmiştir:
  • Mersin / Anamur: Ayhan GÜZEL’in muz serasında 25.03.2001 tarihinde ağaç başına 1 kg ve 2 kg Agrohum uygulandı. 25.11.2001 hasat tarihinde %25–35 verim artışı kaydedildi. (B. KOZAK, Ziraat Yük. Müh., Muz Yetiştiriciliği – 2003 – Anamur)
VERİM (kg/ağaç)
0 Kontrol (A parsel)
1 Kg Agrohum (B parsel)
2 Kg Agrohum (C parsel)
30 25 20 15 10 5 0


  • Manisa / Salihli: “2002 yılında bağlarımızda AGROHUM kullandık. Çubukların daha şişkin olduğu, genç sürgünlerde uç kurumasının görülmediği, sararmış bağların canlandığı gözlemlendi. Ayrıca verim önemli ölçüde arttı.” (Sevim TURAN, Ziraat Mühendisi – Salihli)
  • DOLUCA Bağcılık ve Şarapçılık A.Ş. Çanakkale / Eceabat Alçıtepe Bağları’nda 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Fransız üzüm çeşitlerinde (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Shiraz, Grenache, Chardonnay, Sauvignon Blanc) dikim sonrası Agrohum kullanıldı. Fidan gövdelerinde belirgin gelişme kaydedildi.

Giriş Yap

Henüz bir hesabınız yok mu? Hemen Kayıt Ol