Türkiyede En Çok Kullanılan, En İyi Leonardit Markası
En iyi leonardit markası olarak ORFE TEKNİK Mühendislik tarafından üretilen Leonardit ürünleri; Toz Leonardit, Sıvı Hümik Asit, Katı Leonardit ürünlerimiz.
En İyi Toz Leonardit Agrohum
- Türkiye‘de üretilmiş ilk organik toprak düzenleyicidir.
- İçerisinde yüksek oranda hümik ve fulvik asitler ve düşük pH’lı doğal leonardit vardır.
- Toprak pH’ını bitkiler için istenilen değerlerde düzenler.
- Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini arttırır.
- Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı arttırarak toprak yapısını iyileştirir.
- Toprakta organik madde ve azotu stabile eder.
- Toprakta pestisit atıklarını etkisizleştirir.
- Bitkileri kurağa karşı korur.
Garanti Edilen İçerik:
Bitki Grubu:
Özelikler | Garanti Edilen İçerik |
---|---|
Toplam Organik Madde | %65+ |
Hümik Asitler | %60+ |
Nem | %35 |
İz Elementler | %3 |
Toprak Mineralleri (SiO₂, Al₂O₃) | %7 |
pH | 3 – 5 |
E.C | 2,5 dS/m±0,5 |
C/N | 17±1 |
Boyut | 0-3 mm |
Çözünürlük (%1’lik KOH solüsyonunda) | Çok yüksek |
Bitki Grubu:
Bitki Grubu | Kullanım Şekli ve Dozu |
---|---|
Meyvecilik ve Bağcılık |
Dikimde fidan çukurlarına 150–300 gr, 2–5 yaşlar için 250–500 gr/ağaç, 5–20 yaşlar için 1–3 kg/ağaç dozları kullanılır. |
Sebzecilik ve Çiçekçilik |
Dikimde fide çukurlarına 1 kaşık (5 gr) doz olacak şekilde, sıraya ekili bitkiler için 10–15 gr doz olacak şekilde 50–75 kg/dekar kullanılır. |
Toprak verimliliği ve İyileştirme:
- Toprak PH’sını bitkiler için istenen ideal değerlerde düzenler.
- Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini artırır.
- Toprağa besin elementleri takviye eder. Besin elementlerini organik forma dönüştürerek besinlerin bitkiler için emreamadeliğini artırır.
- Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı artırarak toprak yapısı, gözeneklilik ve işlenebilirliğini iyileştirir.
- Toprakta faydalı mikro-organizmaların oluşmasına ortam hazırlar.
- Aerobik bakteri popülasyonunu artırır, anaerobik bakteri popülasyonunu düşürür.
- Toprakta Azot mineralizasyonunu sağlar, organik madde ve Azotu stabile eder.
- Topraktaki pestisit artıklarını detoksifiye ederek etkisizleştirir.
- Topraktaki besin fazlalığını hafifletir.
- Topraktaki tuzu tamponlayarak kök bölgesinden uzaklaştırır.
- Topraktaki bitki hastalıklarının biokontrolünü artırır.
Bitki Beslenmesi ve Gelişim
- Kök gelişimini hızlandırır ve kök sistemini güçlendirir. Zedelenmiş kökleri iyileştirir.
- Çiçeklenme, yaprak gelişimi ve bitki büyümesini artırır.
- Rizosfer aktivitesini artırır.
- Bitkilerin iştahını yükselterek besin alımını artırır ve düzenler.
- Bitkinin Azot, Fosfor, Potas ve İz element kullanma yeteneğini arttırır.
- Klorofil gelişimini ve Fotosentezi artırır.
- Ürün verimi ve kalitesini artırır, ürün raf ömrünü uzatır.
- Hasatta erkencilik sağlar, erken olgunlaşmayı artırır.
- Bitkinin hastalıklara, zararlı haşerelere, pestisit tahribatına, strese, toza, soğuğa ve kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
- Hümifikasyon sonucu bünyesinde oluşan doğal bitki hormanları (Auxin, Gibberellin ve Cyotokinin) ve antibiyotikler (Streptomysin, Terramycin, Bacitracin) bitkilerin sağlıklı ve hızlı gelişimini sağlar, enfeksiyon hastalıklarına karşı direncini artırır.
Sıvı Hümik Asit – Teknomol
Ürün Özellikleri:
- Üretimde doğan LEONARDİT hammaddesi kullanılmıştır.
- Topraktaki iyon alışverişini ve KDK (Katyon Değişim kapasitesini) arttırır.
- Toprağın su tutma kapasitesini ve havalandırmayı arttırır.
- Mikroorganizmalar faaliyetini arttırır.
- Bitkisel besin elementlerinin bitkiye geçişini kolaylaştırır.
- İyi bir tohum-fidan-fide yatağı hazırlanmasına yardımcı olur. Köklenmeyi fiziksel olarak arttırır.
Özelikler | Garanti Edilen İçerik |
---|---|
Toplam Organik Madde | %18 |
Toplam Humik ve Fulvik Asit | %13 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | %0,563 |
Suda Çözünür Potasyum (K2O) | %2 |
pH | 5.5 – 7.5 |
Bitki Grubu | Uygulama Zamanı Şekli ve Dozu |
---|---|
Tarla Bitkileri (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf, Fiğ, v.b.) | 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında 2. Kardeşleme döneminde Topraktan 1-3lt/da, Yapraktan 200-300CC/100lt suya |
Sera Sebzeleri (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, v.b.) | 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında 2. Hasat sonuna kadar 10-20 günde bir, Topraktan 3-4lt/da Damlama Sulama ile 300-400cc/da |
Açık Tarla Sebzeleri (Domates, Biber, Patlıcan, Kavun, Karpuz, Fasulye, v.b.) | 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında 2. Meyve tutumundan sonra 2-3 uygulama Topraktan 2-3lt/da Damlama sulama ile 300-400cc/da |
Meyve Ağaçları ve Narenciye (Elma, Bağ, Kiraz, Ceviz, Fındık, Antep Fıstığı, v.b.) | 1. Kışın durgun dönemde 2. Meyve tutumundan sonra topraktan 2-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya |
Çilek, Böğürtlen ve Diğer Üzümsü Meyveler | 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında 2. Hasat sonuna kadar 10-20 günde bir, Topraktan 3-4lt/da Damlama Sulama ile 300-400cc/da |
Yumrulu-Endüstri Bitkileri (Patates, Ş.Pancarı, Tütün, Anason, v.b.) | 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında 2. Yumru oluşumundan sonra 3. Gelişim dönemi boyunca topraktan 2-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya |
Çim Alanları ve Peyzaj Bitkileri | 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında 2. Kış dönemine girerken topraktan 1-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya |
Katı Leonardit Agrolin
Ürün Tanımı:
Katı halde işlenmiş Leonardit ( Doğal Ham Humik Asit )Toprakta dengeli salınım sağlayarak fiziksel, kimyasal ve biyolojik aktivite göstererek toprak kalite parametrelerini yükseltir ve toprak verimliliğini artırır.
Garanti Edilen İçerik:
Özelikler | Garanti Edilen İçerik |
---|---|
Organik Madde | %40 |
Hümik Asit | %30 |
pH | 4 – 6 |
Faydaları:
- Toprağın yapısını ve dokusunu fiziksel olarak iyileştirir.
- Toprağa yumuşak ve kolay işlenebilir özellik kazandırır.
- Toprağın solunum ve su tutma kabiliyetini artırır, nemli tutar.
- Tuzluluk, kireçlilik ve kimyasal gübre kirliliğine karşı yüksek pH tampon etkisi sağlar.
- Besin alımını artırır.
- Topraktaki besin elementlerini bitkiler tarafından kolayca alınabilecek forma dönüştürür.
- %20–30 oranında verim artışı sağlar.
- Toksik ve zararlı etkileri yoktur, mantar ve nematod içermez.
Bitki Grubu | Kullanım Şekli ve Dozu |
---|---|
Meyvecilik ve Bağcılık |
|
Sebzecilik ve Çiçekçilik |
|